Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το παλιό καλό ντεμοντέ βούτυρο αποτελεί την ιδανική μάσκα προσώπου, και είναι για όλους τους τύπους δέρματος. 
Υλικά

1 κουταλιά της σούπας. ανάλατο, μαλακό βούτυρο
Μίξερ
Μεγάλες φράουλα (για κανονικό δέρμα)
1 μικρό αγγούρι (για τους μαύρους κύκλους)
1 κουταλιά της σούπας. χυμό λεμονιού (για το λιπαρό δέρμα)
Ένα κρόκο αυγού (για ξηρό δέρμα)

Οδηγίες

1. Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μπλέντερ. Το βούτυρο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και κάνει μια τέλεια μάσκα προσώπου για το ευαίσθητο, κατεστραμμένο ή ηλιοκαμένο δέρμα.


2. Προσθέστε μια μεγάλη φράουλα στο μπλέντερ, αν έχετε κανονικό προς ξηρό δέρμα. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε άλφα-υδροξυ οξέα, και θα βοηθήσει να καθαρίσει την ακμή. Τα άλφα-υδρόξυ οξέα επίσης επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, ενώ μειώνουν και προλαμβάνουν τις ρυτίδες.

3. Τοποθετήστε το ένα τέταρτο του αγγουριού στο μπλέντερ, αν θέλετε να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια ή το πρήξιμο στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Το αγγούρι όχι μόνο μειώνει το πρήξιμο, αλλά κάνει και απαλό καθαρισμό χωρίς να απογυμνώνει το πρόσωπό σας από τα φυσικά προστατευτικά έλαια του. Για επιπλέον όφελος, κόψτε δύο λεπτές φέτες αγγούρι για να καλύψετε τα μάτια σας κατά τη διάρκεια της μάσκας.


4. Πιέστε 1 κουταλιά της σούπας. φρέσκου λεμονιού στο μπλέντερ εάν έχετε λιπαρό δέρμα. Το λεμόνι είναι ένα φυσικό και απαλό στυπτικό που καθαρίζει τη λιπαρότητα από το δέρμα χωρίς να το ξηραίνει υπερβολικά. Το λεμόνι επίσης, βελτιώνει  και καθαρίζει τους πόρους, απαλλάσσοντας το πρόσωπό σας από τα σπυράκια και τη λιπαρή λάμψη.

5. Σπάστε ένα αυγό και προσθέστε τον κρόκο στο μπλέντερ για το ξηρό δέρμα. Ο κρόκος του αυγού, περιέχει υψηλές ποσότητες λευκωματίνης, θα ενυδατώσει το ξηρό δέρμα και θα βοηθήσει να βελτιώσετε τους πόρους και να μειώσετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

6. Ανακατέψτε το βούτυρο και επιλέξτε συστατικό σας. Απλώστε το σε καθαρό πρόσωπο ομοιόμορφα και το λαιμό σας και αφήστε το για 10 ή 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Ομάδα neadiatrofis.gr