Τα οργανικά μαξιλάρια μπορεί να είναι ακριβά, όμως εδώ, όπως πάντα άλλωστε, θα σας δείξουμε ένα τρόπο να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας οργανικό μαξιλάρι.
Μια λιγότερο δαπανηρή λύση από την αγορά, είναι να φτιάξετε το δικό σας μαξιλάρι χρησιμοποιώντας φαγόπυρο κύτους (το φαγόπυρο είναι ένα ψευδοδημητριακό. Δηλαδή, μοιάζει με δημητριακό, αλλά δεν ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών, τα λεγόμενα αγρωστώδη, αγρωστίδες ή ποοειδή. Για την ακρίβεια, θα λέγαμε ότι είναι κάτι μεταξύ ρυζιού (στον τρόπο που βράζεται και στη γεύση) και πυραμιδοειδούς φακής (στην εμφάνιση).

Εάν μπορείτε να ράψετε μια ευθεία γραμμή, μπορείτε εύκολα να κάνετε αυτά τα μαξιλάρι. Το φαγόπυρο κύτους είναι αρκετά φθηνό, και προσθέτοντας τα βότανα μπορεί να βοηθήσει να κάνετε ένα πιο ξεκούραστο και χαλαρωτικό ύπνο.

Τι χρειάζεστε:

Ένα κομμάτι ύφασμα αρκετά μεγάλο για να κάνετε το μαξιλάρι στο  μέγεθος που θέλετε. Χρησιμοποιήστε οργανικό βαμβάκι ή μουσελίνα.

Για να γεμίσει το μαξιλάρι θα χρειαστείτε 2 κιλά φαγόπυρο κύτους ( με 2 κιλά γεμίζει ένα κανονικό μαξιλάρι, χωρίς να είναι πάρα πολύ παχύ)

Προαιρετικό –  1/2 φλιτζάνι άνθη λεβάντας

Προαιρετικό –  1/2 φλιτζάνι αχίλλεια λουλούδια

Προαιρετικά –  1/2 φλιτζάνι άνθη χαμομηλιού

Πως να το φτιάξετε:
Κόψτε το ύφασμα στο μέγεθος και το σχήμα που θέλετε το μαξιλάρι σας να είναι (αφήστε 1/2 ίντσα επιπλέον για ραφές).

Ράψτε με το χέρι τις τρεις πλευρές του μαξιλαριού και αφήστε λίγο από την τέταρτη πλευρά για να βάλετε μέσα το φαγόπυρο και τα αρωματικά.

Στη συνέχεια κλείστε και το τελευταίο άνοιγμα και είστε έτοιμοι, τώρα μπορείτε να απολαύσετε το καινούργιο σας οργανικό μαξιλάρι για καλύτερους και πιο ξεκούραστους ύπνους!

Σημειώσεις:

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια μαξιλαροθήκη για κάθε μαξιλάρι φαγόπυρου, καθώς δεν πλένονται. Δεν συνιστάται η χρήση για νήπια . Περίπου μία φορά το μήνα αφήστε τα μαξιλάρια φαγόπυρου έξω στον ήλιο για να βεβαιωθείτε ότι δεν διατηρούν υγρασία έτσι ώστε ο ήλιος μπορεί να σκοτώσει φυσικά τα βακτήρια που συσσωρεύονται.

Ομάδα neadiatrofis.gr