Το μυστικό για φθηνό και οικολογικό καθάρισμα λέγεται βόρακας τον οποίο μπορείτε να αγοράσετε από το φαρμακείο με 2,50 ευρώ το μισό κιλό.
Ο βόρακας απολυμαίνει, αρωματίζει και διώχνει τους λεκέδες, ενώ μπορείτε να καθαρίσετε το ψυγείο σας αφού το αδειάσετε και μετά απολυμάνετε.

Επίσης μπορείτε να βάλετε κάποιες κουταλιές βόρακα στο πλυντήριο σας το οποίο εκτός από το ότι θα καθαρίσει θα αυξήσει και την ενέργεια του απορρυπαντικού σας.

Φυσικά βόρακας σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα είναι το μυστικό για να αναπληρώσετε το απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτου σας αν διαπιστώστε πως έχει τελειώσει (1+1 κουταλιά)

Ο βόρακας καθαρίζει την σκουριά, βάλτε δυο κουταλιές σε χλιαρό νερό μέσα σε ένα ψεκαστήρι και ψεκάστε το σημείο που θέλετε να απαλλαγείτε από την σκουριά.

Η θαυματουργή λευκή σκόνη (βόρακας) διώχνει τη μούχλα. Αφού ανακατέψετε βόρακα με νερό ώστε να γίνει ένα συμπαγές μείγμα, απλώστε πάνω στην μούχλα, αφήστε το για όλο το βράδυ και το πρωί η μούχλα θα έχει φύγει.

Ο βόρακας για τον άνθρωπο είναι ακίνδυνος (αν έρθει σε επαφή με τα μάτια μπορεί να προκαλέσει ελαφρώς τσούξιμο), όμως σκοτώνει ψύλλους, μυρμήγκια και κατσαρίδες ενώ διώχνει τα ποντίκια.

Ψεκάστε (βάλτε δυο κουταλιές σε χλιαρό νερό μέσα σε ένα ψεκαστήρι) το σημείο που θέλετε να μην ξαναπατήσουν τα ψύλλοι, μυρμήγκια και κατσαρίδες και αυτά θα εξαφανιστούν.

Μπορείτε να ρίξετε σκόνη βόρακα στα σημεία που έχετε δει ποντίκια (στις γωνίες των τοίχων της αποθήκης σας ή στο πατάρι) και δεν θα περάσουν ποτέ ξανά από εκεί.

Μία μόνιμη λύση για της κατσαρίδες είναι να ανακατέψετε βόρακα με ζαχαρούχο γάλα. Κάντε το μείγμα μπαλάκια και βάλτε το στα σημεία που συχνάζουν οι κατσαρίδες. Οι ενοχλητικές κατσαρίδες δεν θα μπορέσουν να αναπαραχθούν αφού φάνε τον βόρακα και για 8 μήνες δεν θα δείτε ξανά κατσαρίδα.

Ομάδα neadiatrofis.gr