Τα ρολόγια τα χρησιμοποιούμε συχνά για αυτό και γρήγορα χάνουν τη λάμψη τους από τους ρύπους και τα έλαια από το δέρμα, τις λοσιόν και άλλα προϊόντα. Τα μπρασελέ τους γίνονται από μια ποικιλία υλικών, και όταν αφαιρούνται, είναι εύκολο να καθαριστούν. Ένας τακτικός καθαρισμός θα κρατήσει τη βρωμιά στο μακριά για να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες οσμές.

Ακόμη και αν το ρολόι σας είναι ανθεκτικό στο νερό, καλό θα ήταν να αφαιρέσετε το μπρασελέ ώστε να εξασφαλίσετε ότι δεν θα υποστεί καμία ζημιά το ίδιο το ρολόι.

Θα χρειαστείτε:
Ήπιο απορρυπαντικό πιάτων
Μικρό μπολ
Βρεφική οδοντόβουρτσα (βεβαιωθείτε ότι έχει μαλακές τρίχες)
Μαλακό πανί
Λευκό ξύδι (για τα δερμάτινα ρολόγια)
Νερό
Οινόπνευμα (προαιρετικό, δεν χρησιμοποιείται για χρυσά λουράκια)

Διαδικασία καθαρισμού:
Αρχίστε αφαιρώντας το μπρασελέ από το ρολόι. Αν δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε, να είστε πολύ προσεκτικοί για να μην πάρει το ρολόι υγρό καθώς μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες.

Γεμίστε το μικρό μπολ με νερό και προσθέστε μια μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού πιάτων. Αν το λουράκι είναι από δέρμα, αντί του απορρυπαντικού πιάτων, προσθέστε μια μικρή ποσότητα του λευκού ξιδιού στο νερό.

Τοποθετήστε το στο διάλυμα και αφήστε το να μουλιάσει. Αν θέλετε απλά να το απολυμάνετε, τότε αφήστε το για λίγα λεπτά. Αν όμως έχει συσσωρευθεί πολύ βρωμιά, τότε καλό θα ήταν να το μουλιάσετε για λίγες ώρες.

Χρησιμοποιήστε μαλακό πανί ή μαλακή βούρτσα για να πλύνετε απαλά τη βρωμιά. Προσέξτε να μην χαράξετε την επιφάνεια.

Ξεπλύνετε με καθαρό νερό ή σκουπίστε με ένα καθαρό, υγρό πανί.

Στεγνώστε καλά με ένα πανί.
Ομάδα neadiatrofis.gr