Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι ο καθαρισμός των επίπλων θα ήταν μια από τις ευκολότερες δουλειές του σπιτιού; Εάν έχετε επενδύσει σε ακριβά έπιπλα, τότε θα πρέπει να κάνετε κάποια πράγματα για να κρατήσετε αυτά τα πολύτιμα κομμάτια σε καλή κατάσταση. 

Η σωστή φροντίδα και ο καθαρισμός είναι σημαντικά μέρη της διατήρησης των αγαπημένων μας επίπλων και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να χαρούμε την ομορφιά τους αλλά και τη χρήση τους!
Για να έχετε πολλά χρόνια τα όμορφα έπιπλα, πρέπει να τα κρατήσετε μακριά από το ηλιακό φως και τις πηγές θερμότητας, γιατί αυτά μπορεί να στεγνώσουν το ξύλο.

Καθημερινή φροντίδα
Πριν αποφασίσετε πώς να καθαρίσετε τα έπιπλα σας, θα πρέπει να καθορίσετε τι είδους φινίρισμα έχουν. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με καθαριστικά και μαλακτικά για τα ξύλινα έπιπλα.
Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πανί χωρίς χνούδι για να γυαλίσετε τα έπιπλά σας σε τακτική βάση. Χρησιμοποιήστε λίγο γυαλιστικό επίπλων για το πανί και τρίψτε την επιφάνεια για να αποκτήσουν μια όμορφη λάμψη.

Όταν επιλέγετε ένα γυαλιστικό επίπλων, χρησιμοποιείστε τον ίδιο τύπο για κάθε καθαρισμό, είτε λάδι ή κερί για να αποφευχθούν οι μουτζούρες. Σκουπίστε προς την κατεύθυνση των νερών του ξύλου.

Αν αγαπάτε τις αντίκες, θα πρέπει να είστε ενήμεροι για τις ειδικές ανάγκες τους.

Ομάδα neadiatrofis.gr