Πως να καθαρίσετε το ποδήλατό σας!

Εργαλεία και καθαριστικά που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε σωστά το ποδήλατό σας!

Σαπούνι πιάτων, κουβάς, μαλακό πανί, σφουγγάρι, βούρτσα & σωλήνα.

Τεχνική :

Αν το σύστημα μετάδοσης είναι βρώμικο και απαιτεί τον καθαρισμό, καθαρίστε το σύστημα πριν από το σκελετό.

Χρησιμοποιώντας μια μάνικα καθαρίστε προς τα κάτω το πλαίσιο. Μην χρησιμοποιείτε ψεκαστήρα, θα αναγκάσετε το νερό να πάει σε περιοχές που δεν το θέλουν. Πλύνετε το ποδήλατο, όπως θα κάνατε με ένα αυτοκίνητο με το πανί για δυσπρόσιτες περιοχές και τη βούρτσα για τις επίμονες ακαθαρσίες. 

Χρησιμοποιήστε το σωληνάκι για να ξεπλύνετε το πλαίσιο, το τιμόνι, κλπ. και πάλι δεν χρησιμοποιείτε ψεκαστήρα απλά ένα απαλό ξέπλυμα. Στεγνώστε το πλαίσιο με μια πετσέτα και εφαρμόσετε κερί (κερί αυτοκινήτου), αυτό θα καταστήσει το μελλοντικό πλύσιμο ευκολότερο. Για να καθαρίσετε τα ελαστικά χρησιμοποιείστε την ίδια τεχνική, το πλύσιμο σας δίνει μια καλή ευκαιρία να επιθεωρήσετε το ποδήλατο για τις ζημίες και τα σημάδια των μελλοντικών προβλημάτων συντήρησης.

Κάντε τον καθαρισμό πιο εύκολο και ξεπλύνετε το ποδήλατό σας μετά από μια σκληρή βόλτα στη λάσπη, τα επιπλέον λίγα λεπτά θα σας εξοικονομήσουν 10 φορές το ποσό του χρόνου, αν αφήσετε το το ποδήλατο με τη λάσπη.
Πλύνετε το ποδήλατό σας ενάντια σε έναν τοίχο γκαράζ ή κάπου που να στηρίζεται καλά για να μην πέσει κατά το πλύσιμο και προκληθούν ζημιές.

Ομάδα neadiatrofis.gr