Ήταν μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Μόλις γυρίσατε στο σπίτι, και πετάξατε τα παπούτσια σας και πουφ! Δεν το πιστεύετε ότι αυτή η μυρωδιά προέρχεται από τα πόδια σας;
Η κακοσμία των ποδιών είναι πολύ συχνή και πολύ ενοχλητική. Η δυσωδία προκαλείται από βακτήρια, τα οποία αγαπούν το σκοτάδι, τη ζέστη και τις υγρές περιοχές – όπως οι πανέμορφες νέες δερμάτινες γόβες που φορούσατε όλη την ημέρα. Αλλά μην ιδρώνετε, η κακοσμία των ποδιών μπορεί πολύ εύκολα να νικηθεί εάν γνωρίζετε τα κόλπα.

1. Πλένετε τα πόδια σας κάθε μέρα με αντιβακτηριακό σαπούνι και νερό και φροντίστε να τα στεγνώνετε εντελώς. Πλένετε τα πόδια σας στην μπανιέρα, όταν δεν κάνετε ντους.

2. Δώστε τα παπούτσια σας ένα διάλειμμα – ποτέ μην φοράτε τα παπούτσια σας δύο ημέρες στη σειρά. Αφήνοντας τα παπούτσια σας να στεγνώσουν τελείως μεταξύ των χρήσεων σκοτώνει τα βακτηρίδια.

3. Πάντα να φοράτε κάλτσες με τα παπούτσια. Να φοράτε βαμβακερές κάλτσες ή καλσόν, αν είναι δυνατόν, δεδομένου ότι το βαμβάκι επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει.

4. Περπατήστε χωρίς παπούτσια όσο μπορείτε για να επιτρέψετε στα πόδια σας να στεγνώσουν. Κοιμηθείτε χωρίς κάλτσες!

5. Να φοράτε παπούτσια που σας ταιριάζουν σωστά. Αν τα παπούτσια σας είναι πάρα πολύ σφιχτά, τα πόδια σας μπορεί να ιδρώνουν περισσότερο από το συνηθισμένο. Ακόμα καλύτερα, να επιλέξετε τα παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά που αναπνέουν.

Ομάδα neadiatrofis.gr