Για να μαλακώσει το χταπόδι, βάλτε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.

  • Για ρύζι «σπυρωτό» προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.
  • Για να μη «βυθιστούν» οι σταφίδες. Πριν τις ρίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι.
  • Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
  • Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη
  • Για να διατηρηθεί φρέσκια η μουστάρδα, ρίξτε λίγο αλάτι στην επιφάνειά της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.
  • Αν ο πουρές σάς βγήκε αραιός, προσθέστε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίστε λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν βγήκε πολύ πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.
  • Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.
Ομάδα neadiatrofis.gr