Πως να προλάβετε τη φαγούρα από τις βαφές μαλλιών!

Αν σας πιάνει έντονη φαγούρα μετά τη βαφή μαλλιών, τότε, υπάρχουν τρόποι για να προλάβετε τον κνησμό, καθώς και να ανακουφίσετε το σύμπτωμα.Πως να προλάβετε τον κνησμό από τη βαφή μαλλιών

1. Το μυστικό είναι να κάνετε τη βαφή σε όσο το δυνατό πιο «άλουστα μαλλιά» (κατά προτίμηση 5 – 6 ημέρες μετά το τελευταίο λούσιμο), ώστε η συσσωρευμένη λιπαρότητα να προστατέψει την επιδερμίδα του κεφαλιού από τα αλκαλικά συστατικά της βαφής.

 2. Ο κνησμός οφείλεται στην αλλαγή του pH του τριχωτού της κεφαλής, που δημιουργείται από τη βαφή.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει η ενοχλητική φαγούρα, είναι να προσθέσετε 2 φακελάκια τεχνητής γλυκαντικής ουσίας στη βαφή σας, όταν την ανακατεύετε. Απλώστε κανονικά τη βαφή στο κεφάλι και τέρμα η φαγούρα.

Ένα από τα κύρια συστατικά των τεχνητών γλυκαντικών είναι το όξινο τρυγικό κάλιο (γνωστό ως potassium bitartrate). Αυτό το συστατικό έχει ένα ρυθμιστικό διάλυμα χαμηλού pΗ, ενώ η σακχαρίνη (άλλο ένα βασικό συστατικό των τεχνητών γλυκαντικών) έχει όξινο pH. Πιστεύεται, λοιπόν, ότι η προσθήκη των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών βοηθάει στη μερική εξουδετέρωση της αμμωνίας και τον μετριασμό των ερεθισμών από τις βαφές.

Ομάδα neadiatrofis.gr