Πως να σιδερώσετε ένα πουκάμισο σαν επαγγελματίας!

Αν η προοπτική του να σιδερώσετε ένα πουκάμισο σας κάνει και σαστίζετε, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες που ακολουθούν και προτού να το καταλάβετε θα έχετε ένα τέλεια σιδερωμένο πουκάμισο και θα κάνετε και τη μαμά σας περήφανη!
Τοποθετήστε τη σιδερώστρα έτσι ώστε το ευρύ τέλος της να είναι στα δεξιά σας, αν είστε δεξιόχειρας, και κοντά σε μια πρίζα. Ορίστε τη σιδερώστρα σας έτσι ώστε, να είναι περίπου στο ύψος της μέσης σας.

Αν το πουκάμισο που θα σιδερώσετε είναι λινό ή πολύ τσαλακωμένο από την πλύση, ψεκάστε το πουκάμισο ελαφρά με νερό χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού. Τυλίξτε το πουκάμισο σε μια πετσέτα για πέντε έως δέκα λεπτά. Αυτό θα επιτρέψει στην υγρασία να διανεμηθεί ομοιόμορφα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα βήματα για να σιδερώσετε ένα πουκάμισο σαν επαγγελματίας!

Εννέα Συμβουλές για να σιδερώνετε σαν επαγγελματίες: 
1. Βεβαιωθείτε ότι το σίδερο σας είναι αρκετά ζεστό για τα υφάσματα σας, αλλά όχι παραπάνω από όσο αντέχει το ύφασμα!

2. Ένα πολύ δροσερό σίδερο δεν θα αφαιρέσει όλες τις πτυχές, και ένα που είναι πάρα πολύ καυτό μπορεί να κάψει το ύφασμα!
3. Τα ευαίσθητα υφάσματα μπορεί να χρειαστεί να τα καλύψετε με ένα ελαφρύ ύφασμα και να τα σιδερώσετε πάνω από αυτό!

4. Χρησιμοποιήστε σπρέι με άμυλο για επιπλέον στερεότητα!

5. Κρατήστε ένα μπουκάλι βαποριζατέρ με νερό. Εάν κατά λάθος το σίδερο κάνει ένα τσαλάκωμα, ψεκάστε ελαφρά με νερό, περιμένετε ένα λεπτό και σιδερώστε την περιοχή και πάλι!

6. Κρατήστε το σίδερο που διακινούνται κάθε λίγα δευτερόλεπτα όταν είναι πάνω στο ύφασμα. Δεν θέλετε να κάψουν ή να κάψει μια τρύπα στο πουκάμισό σας!


7. Μην πιέζετε ένα μπλουζάκι με το σίδερο που δεν είναι καθαρό. υπάρχει η πιθανότητα να κάνετ το λεκέ να μην φύγει ποτέ!

8. Χρησιμοποιήστε την άκρη του σιδήρου για να σιδερώσετε γύρω από τα κουμπιά και την πατιλέτα στα μανίκια!

9. Όταν τελειώσετε το σιδέρωμα, αδειάστε το νερό από το σίδερο σας, ενώ το σίδερο είναι ζεστό. Αυτό θα μειώσει την υγρασία που παραμένει στο θάλαμο νερού.Αφήστε το σίδερο να κρυώσει!

Ομάδα neadiatrofis.gr