Πως να βάψετε τα μαλλιά σας με χένα και να αποκτήσουν όγκο και λάμψη!

Η χένα ή χέννα ή κύπρος ή κύπρινο είναι ένα αρχαίο το φυτό, από το οποίο βγαίνει η χρωστική ουσία από αυτό και που λεγόταν στην Ελλάδα κύπρος.

Το “θαυματουργό” φυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις χρωστικές και θεραπευτικές του ιδιότητες, ενώ γνωστά είναι τα τατουάζ με χένα που έχουν γίνει διάσημα τελευταία.

Το ξέρατε όμως ότι μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας με χένα, δίνοντας τους λάμψη και ταυτόχρονα τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται, χωρίς να επιβαρύνεται τον οργανισμό σας και το περιβάλλον με χημικές χρωστικές;

Από το 1890, η χένα χρησιμοποιείται για την βαφή μαλλιών, δυναμώνει την τρίχα, δίνει λάμψη στα μαλλιά και ελαττώνει την τριχόπτωση.

Πριν δείτε το βίντεο με τις οδηγίες για το πως μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας με χένα, καλό είναι να γίνει το απαραίτητο τεστ αλλεργίας, που είναι σύντομο και αποτελεσματικό, αφού κάποιοι άνθρωποι, ενδέχεται, να έχουν αλλεργία στην ουσία παραφενιλενοδιαμίδη (PPDA) η οποία βρίσκεται στις βαφές μαλλιών. Βράστε νερό με χένα, βάλτε το μείγμα στο χέρι σας και αφήστε το για μια ώρα.

Η ποσότητα της χένα που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το μήκος και την πυκνότητα των μαλλιών σας. Για πιο έντονο και βαθύ χρώμα μπορείτε να αναμίξετε τη σκόνη με καφέ αντί για νερό, ενώ αν θέλετε πιο έντονες κοκκινωπές ανταύγειες μπορείτε να προσθέσετε κόκκινο κρασί στο νερό.

Για την βαφή θα χρειαστείτε χένα στο χρώμα της αρεσκείας σας, μισό λεμόνι, ένα μπολ, νερό, ένα κατσαρολάκι για να ζεστάνετε το νερό, μία μεμβράνη για να τυλίξετε τα μαλλιά σας και 2-4 ώρες ελεύθερο χρόνο. 

Ομάδα neadiatrofis.gr