Μάγειροι και καλοφαγάδες αρέσκονται στο να διαφωνούν για τον καλύτερο τρόπο απόψυξις του κρέατος. Σίγουρα, θα μπορούσατε να πάρετε το κατεψυγμένο κρέας από την κατάψυξη και να το αφήσετε στο ψυγείο για 24 ώρες, αλλά τι κάνετε όταν βιάζεστε πραγματικά;

Για γρηγορότερα αποτελέσματα, μερικοί άνθρωποι προτιμούν να ξεπαγώσουν το κρέας με κρύο νερό σε ένα μπολ . Άλλοι χρησιμοποιούν ζεστό, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να λειτουργήσει εφ ‘όσον δεν ψηθεί το κρέας.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ξεπαγώσετε γρήγορα το κρέας, και το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο μεγάλες κατσαρόλες από αλουμίνιο, νερό σε θερμοκρασία δωματίου, και μια σακούλα τροφίμων για το κρέας σας.

Εφαρμογή

Γυρίστε μια από τις κατσαρόλες ανάποδα και τοποθετήστε το κρέας σε μια σακούλα τροφίμων στην κορυφή της κατσαρόλας που έχετε γυρίσει ανάποδα. Στη συνέχεια, συμπληρώστε την άλλη κατσαρόλα με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και βάλτε τη πάνω από την μπριζόλα.

Σε περίπου 10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας), το κρέας σας θα αποψυχθεί.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή το βάρος του νερού πιέζει προς τα κάτω την μπριζόλα και έτσι αυξάνει την επιφάνειά της ενώ η θερμοκρασία του νερού περνά στο αλουμίνιο, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία απόψυξης.


Ομάδα neadiatrofis.gr