Πως να καθαρίσετε το μπλέντερ, το φούρνο μικροκυμάτων και την καφετιέρα σας!

Γρήγορες συμβουλές για να καθαρίσετε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία της κουζίνας σας και να εξοικονομήσετε χρόνο.

1. Καθαρισμός του μπλέντερ
Αφού φτιάξετε το χυμό, το ποτό σας κ.λ.π. , αφαιρέστε το δοχείο και βάλτε λίγο νερό και μια σταγόνα από υγρό για τα πιάτα. Στη συνέχεια θέστε σε λειτουργία και πάλι το μπλέντερ, και ενεργοποιήστε το για 20 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε το και τελειώσατε.

2. Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων
Ο πιο γρήγορος τρόπος για να καθαρίσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων είναι, να τοποθετήσετε μέσα βρεγμένο χαρτί κουζίνας και να ενεργοποιήσετε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για 3-5 λεπτά. Ο ατμός από τις πετσέτες θα μαλακώσει τα λίπη. Μόλις οι χαρτοπετσέτες κρυώσουν, τις χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το εσωτερικό του φούρνου.

Για την απόσμηση, αναμείξτε 1 φλιτζάνι νερό με ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι μέτρησης ή μπολ και θερμάνετε για 3-5 λεπτά. Αφήστε το να σταθεί στο φούρνο μικροκυμάτων για 5-10 λεπτά πριν από την αφαίρεση του.
3. Καθαρισμός της καφετιέρας
Η γυάλινη κανάτα που συνοδεύει την καφετιέρα μπορεί να αναπτύξει γρήγορα από τον καφέ, κηλίδες, ειδικά αν το αφήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για την ταχύτερη θεραπεία του, θα χρειαστείτε λίγο πάγο, αλάτι και λεμόνι. Βάλτε στην άδεια κανάτα πάγο μέχρι να γεμίσει το ένα τέταρτο.  Κόψτε το λεμόνι στα τέσσερα και πιέστε τα δύο κομμάτια μέσα στην κανάτα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Ανακινήστε το μείγμα για 2 λεπτά και η εσωτερική επιφάνεια θα καθαρίσει γρήγορα. Ξεπλύνετε κάτω από τη βρύση.
Ομάδα neadiatrofis.gr