Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε το πρόσωπο μας;

Το πλύσιμο του προσώπου σας φαίνεται να είναι κάτι εύκολο, αλλά το πολύ πλύσιμο ή το πολύ λίγο μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ξήρανση, ερεθισμό και ακμή. Είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τύπο του δέρματός σας και να πλένετε το πρόσωπό σας, όποτε χρειάζεται για να διατηρήσει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

Κανονικό δέρμα

Το κανονικό δέρμα θα πρέπει να πλένεται δύο φορές ημερησίως. Πλύνετε μία φορά το πρωί με κρύο νερό και ένα ήπιο καθαριστικό, για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε βρωμιά ή λάδι που έχει δημιουργηθεί. Στεγνώστε το πρόσωπο, και βάλτε την καθημερινή ενυδατική σας και εφαρμόστε το μακιγιάζ. Το βράδυ, πλύνετε με ένα ήπιο καθαριστικό, και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα scrub προσώπου, αν φοράτε βαρύ μακιγιάζ.

Λιπαρό δέρμα
Το λιπαρό δέρμα απαιτεί λίγο περισσότερη επεξεργασία, γιατί η συσσώρευση ακαθαρσιών στους πόρους αφήνει το δέρμα με μια λιπαρή εμφάνιση. Πλύνετε το πρόσωπο, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Αν φοράτε μακιγιάζ ή ενυδατική κρέμα, χρησιμοποιήστε oil-free προϊόντα που θα αποτρέψουν την υπερβολική έκκριση λίπους. Πλύνετε το πρόσωπο το πρωί, το απόγευμα, όταν είναι δυνατόν και πάλι πριν από τον ύπνο. 


Ξηρό δέρμα
Το ξηρό δέρμα απαιτεί επίσης ιδιαίτερη φροντίδα, αφού το πλύσιμο πολύ συχνά μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα, προκαλώντας ρωγμές και ξεφλούδισμα του δέρματος. Πλύνετε το πρόσωπο το πρωί με κρύο νερό μόνο, μην χρησιμοποιήσετε καθαριστικό. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα για ξηρό δέρμα, και εφαρμόστε σύμφωνα με τις οδηγίες. Πλύνετε το πρόσωπο και πάλι το βράδυ, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό. Απολέπιση με ένα scrub προσώπου για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και μια ενυδατική κρέμα για την ανασύσταση του δέρματος.

Ομάδα neadiatrofis.gr