Στα όρια του burn out οι νοσηλευτές στο “Δαφνί”

Η τραγική υποστελέχωση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής “Δαφνί” από νοσηλευτές καθώς και η καθημερινή επιβάρυνση τους με
αλλότρια καθήκοντα, όπως η φύλαξη των ασθενών, συζητήθηκε πριν από λίγες μέρες σε συνάντηση που είχε ο διοικητής του νοσοκομείου Παύλος Βλάσης με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών των ψυχιατρικών νοσοκομείων (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. Αττικής).
Όπως επεσήμανε η διοίκηση του ΣΥΝΟΨΥΝΟ Αττικής, η επίλυση των παραπάνω αιτημάτων κρίνεται ιδιαιτέρως επιτακτική καθότι έχουν συμβεί πολλά τραγικά περιστατικά στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και οι νοσηλευτές βρίσκονται στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out), με μεγάλη επιβάρυνση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ήταν κοινή η διαπίστωση ότι τα παραπάνω θέματα χρήζουν άμεσης επίλυσης. Δόθηκε η διαβεβαίωση από το Διοικητή ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση λύσεων και ζητήθηκε η συνεισφορά του συλλόγου σε αυτήν την κατεύθυνση μέσω της υποβολής σχετικών προτάσεων.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr