Μια ανεκτίμητη προσφορά ζωής πραγματοποίησαν στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία (ΕΚΕ) ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών
Γυμναστηρίων Αττικής και η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής. Συγκεκριμένα παρέδωσαν στην ΕΚΕ έναν απινιδωτή, ο οποίος θα αποσταλεί σε μια ακριτική περιοχή της χώρας μας.

Ο απινιδωτής αποκτήθηκε με τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τη διεξαγωγή του αγώνα Ανοικτού Αγώνα Δρόμου, 3 & 8 χιλιομέτρων “CARDIORUN”, που συνδιοργάνωσαν πέρσι η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής και η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, αφού ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των συλλόγων για τη σημαντική προσφορά του απινιδωτή, δεσμεύτηκε ότι η συνεργασία που ξεκίνησε με τους Ολυμπιονίκες, τους γυμναστές και τα γυμναστήρια τον προηγούμενο χρόνο, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα και ότι η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα υποστηρίζει πολλαπλά και πολύπλευρα πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην ανάδειξη του Μαζικού Αθλητισμού.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr