Θέλουν να απολαύσουν την ερωτική επαφή αλλά δεν τα καταφέρνουν κι αυτό τους βυθίζει στην απογοήτευση.
Περίπου ένα εκατομμύριο άνδρες στη χώρα μας έχουν στυτική δυσλειτουργία και, μάλιστα, ένας στους είκοσι από αυτούς είναι κάτω των 40 χρόνων, βάσει των επιστημονικών καταγραφών.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, κατά τη διάρκεια του 2ου Μεσογειακού Συνεδρίου Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και Αναπαραγωγής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, πρόκειται για μια κατάσταση με ουσιαστικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ανδρών και των συντρόφων τους, καθώς και στην αυτοπεποίθηση των ανδρών, στις σχέσεις και στην αυτοεκτίμησή τους.

Το πρόβλημα είναι πιο συχνό με την πάροδο των χρόνων. Στις πιο «ώριμες» ηλικίες, από 40 έως 60 χρόνων, προβλήματα στύσης έχει 1 στους 10 άνδρες, ενώ μετά τα 60 έτη 1 στους 5 άντρες. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ότι παρατηρείται αυξητική τάση του προβλήματος και σε άτομα μικρότερης ηλικίας.

Για τη αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας συστήνονται – ως θεραπεία πρώτης γραμμής – οι από του στόματος αναστολείς της PDE5, οι οποίοι έχουν συσχετιστεί με βελτιώσεις στην αυτοεκτίμηση.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr