Τα λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό μας!

Το ότι έχετε βάλει αντηλιακή κρέμα μια φορά, δεν σημαίνει ότι έχετε προστατεύσει το δέρμα σας. 1. Αν πρόκειται να μείνετε έξω όλη την ημέρα, στο άμεσο φως του ήλιου, θα πρέπει να εφαρμόσετε αντηλιακό στο δέρμα σας, στο μέγεθος από ένα σφηνάκι το πρωί. Στη συνέχεια, εφαρμόστε εκ νέου κάθε δύο ώρες. Όταν αμελείτε την επανάληψη, το SPF που είναι στην ετικέτα,δεν ισχύει.

2. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι όσο μεγαλύτερο δείκτη SPF έχει ένα αντηλιακό, τόσο περισσότερο διαρκεί. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, δεν πρόκειται να διαρκέσει όλη την ημέρα.
Ο δείκτης προστασίας SPF 30 μπλοκάρει το 90% των ακτίνων του ήλιου, to SPF 70 μπλοκάρει to 98% – είναι μια αμελητέα διαφορά. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να πάρετε ένα αντηλιακό με SPF 30 και να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του.
3. Να εφαρμόζετε αντηλιακό ακόμη και αν δεν είσαστε στην παραλία.
4. Υπάρχουν σημεία όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν να εφαρμόσουν αντηλιακό όπως, γύρω από τα μάτια, την άκρη της μύτης, τα γόνατα, τα χείλη, και κοντά στη γραμμή των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

5. Τα περισσότερα αντηλιακά κάνουν καλή δουλειά για την προστασία μας από την έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες Β (UVB), την αιτία για τα ορατά ηλιακά εγκαύματα. Αλλά η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία Α (UVA) είναι αυτή που προκαλεί βλάβες στο δέρμα, και μπορεί να οδηγήσει σε μελάνωμα. Ψάξτε για τα αντηλιακά προϊόντα με την ένδειξη ” ευρέος φάσματος”, τα οποία προστατεύουν και από τα δύο είδη ακτινοβολίας.

6. Το λάθος αντηλιακό μπορεί αν σας δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα, οπότε φροντίστε να επιλέξετε το σωστό για τον τύπο του δέρματός σας. 
Για ευαίσθητη επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε έναν τύπο αντηλιακού χωρίς άρωμα.
Αν έχετε δέρμα με τάση ακμής, αναζητήστε ένα ελαφρύ, oil-free προϊόν. 
Για ξηρό δέρμα, επιλέξτε κάποιο με ενυδατική κρέμα με συστατικά όπως γλυκερίνη ή αλόη.

7. Το αντηλιακό δεν μπορεί να είναι πραγματικά αδιάβροχο ή αντιιδρωτικό,. Αν το αντιηλιακό σας, προσφέρει αντοχή στο νερό για 40 ‘η 80 λετπά, αυτό αντιστοιχεί στο χρόνο που το δέρμα σας μπορεί να είναι υγρό ή ιδρωμένο, πριν να χρειαστεί να εφαρμόσετε ξανά.

8. Πιθανόν να έχετε κάποια παλιά αντηλιακά στο σπίτι σας από πριν δύο καλοκαίρια. Δεν είναι και ότι καλύτερο να τα χρησιμοποιήσετε. Να γνωρίζετε πάντα την ημερομηνία λήξης τους, κάποια αντηλιακά συστατικά μπορεί να καταστούν λιγότερο αποτελεσματικά με το χρόνο.
Ομάδα neadiatrofis.gr