Αποφεύγοντας αυτά τα κοινά λάθη το πλύσιμο του προσώπου θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε την καλύτερη επιδερμίδα.

1. Η υπερβολή
Το πάρα πολύ πλύσιμο μπορεί να γεράσει το δέρμα σας. Κάντε το όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα.


2. Τα σκληρά καθαριστικά
Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι που μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα σας και να προκαλέσει ερεθισμό, ιδιαίτερα εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Επίσης, ψάξτε για καθαριστικά με ήπια συστατικά, όπως το πράσινο τσάι, που θα καταπραΰνουν την ευαίσθητη επιδερμίδα. Και αν έχετε λιπαρό, με τάση ακμής δέρμα, χρησιμοποιήστε σαλικυλικό οξύ.

3. Η υπερ-απολέπιση ή η καθόλου απολέπιση
Χρησιμοποιώντας ένα απολεπιστικό μπορεί να βελτιώσετε την υφή και τον τόνο του δέρματός σας. Κάντε απολέπιση το βράδυ, δεδομένου ότι το δέρμα βρίσκεται σε “κατάσταση ανανέωσης”, δημιουργεί νέα κύτταρα. Αλλά να έχετε κατά νου ότι η απολέπιση περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

4. Δεν αφαιρούμε το μακιγιάζ πριν από το κρεβάτι

Ναι, είναι δελεαστικό να κοιμηθεί κανείς  με το μακιγιάζ. Αλλά μπορεί να καταστρέψει την επιδερμίδα σας για εβδομάδες, αφού το μακιγιάζ φράζει τους πόρους και αποτρέπει το σμήγμα, το λιπαντικό του δέρματος, που ενυδατώνει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, από το να κάνει τη δουλειά του. Και μην ξεχάσετε να αφαιρείτε το μακιγιάζ των ματιών, γιατί μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη ή ερεθισμό.

5. Το ξέπλυμα με πάρα πολύ ζεστό νερό
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το χειμώνα, όταν είναι πιο ξηρό το δέρμα με τάση λιπαρότητας. Το ζεστό νερό μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας, προσπαθήστε να πλένετε το πρόσωπό σας στο νεροχύτη, και όχι στο ντους, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλιαρό ή κρύο νερό.

6. Η υπερχρήση από μαντηλάκια προσώπου
Τα μαντηλάκια είναι βολικά για την απομάκρυνση του μακιγιάζ ή για έναν γρήγορο καθαρισμό όταν βιάζεστε ή είστε στο γυμναστήριο, αλλά μην τα χρησιμοποιείτε τακτικά. Για να καθαρίσετε σχολαστικά τους πόρους σας, πλύνετε με ένα καθαριστικό ή ένα scrub όταν επιστρέψετε σπίτι.

Ομάδα neadiatrofis.gr