Κάντε το αμαυρωμένο ασήμι σας και τα θαμπά ασημένια σας κοσμήματα να λάμπουν σαν καινούρια με τα πιο περίεργα κόλπα!

Αλουμινόχαρτο
Βράστε ένα λίτρο νερό, μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ρίξτε μέσα τα ασημικά στην κατσαρόλα για 10 δευτερόλεπτα (ή και περισσότερο αν είναι πολύ αμαυρωμένα), και στη συνέχεια αφαιρέστε τα χρησιμοποιώντας λαβίδες κουζίνας. μαγικό! Αν η αμαύρωση επιμένει, κάντε μια παχιά πάστα με 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα και δύο κουταλιές της σούπας νερό. Απλώστε με ένα υγρό σφουγγάρι, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε.

Απορρυπαντικό πλυντηρίου
βάλτε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ αλουμινόχαρτο και γεμίστε το με ζεστό νερό. Αναμίξτε σε αυτό μια κουταλιά της σούπας σκόνη πλυντηρίου, στη συνέχεια βουτήξτε το ασήμι σας για ένα λεπτό. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και αέρα.

Κέτσαπ

Ρίξτε μια μικρή ποσότητα πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τρίψτε απαλά το κόσμημα. Αν το ασήμι σας δεν γυαλίζει, αφήστε την κέτσαπ να καθίσει για 15 λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε με ένα μαλακό πανί και καθαρίστε.

Άμυλο καλαμποκιού
Μια πάστα από άμυλο καλαμποκιού και  νερό θα κάνει το ασήμι πάλι σαν καινούργιο. Απλώστε με ένα υγρό πανί, αφήστε την να στεγνώσει, στη συνέχεια τρίψτε με μια τραχιά πετσέτα.

Απολυμαντικό χεριών
Το απολυμαντικό χεριών, δεν καταπολεμά μόνο τα μικρόβια, αλλά είναι αποτελεσματικότατο και για το ασημί. Ρίξτε λίγες σταγόνες σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε το κόσμημα.

Οδοντόκρεμα
Βάλτε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σε ένα πανί και γυαλίστε τα ασημένια σας. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και θα δείτε πώς θα λάμπει!

Καθαριστικό τζαμιών
Ψεκάστε καθαριστικό τζαμιών σε ένα κουρέλι ή μία οδοντόβουρτσα, και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε απαλά το ασήμι σας. 

Conditioner μαλλιών
Αν θέλετε να αποτρέψετε την αμαυρώσει, δοκιμάστε να τρίψετε conditioner σε καθαρό ασήμι.

Κιμωλία
Τα ασημικά σας θα παραμείνουν λαμπερό, αν βάλετε μερικά κομμάτια κιμωλίας στο συρτάρι όπου τα αποθηκεύετε. Η κιμωλία απορροφά την υγρασία, και προλαβαίνει την αμαύρωση.

Αμμωνία
Φωτίστε το ασήμι με την  εμβάπτιση του για 10 λεπτά σε ένα διάλυμα από ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και 1/2 φλιτζάνι αμμωνία.

Ομάδα neadiatrofis.gr