Μπορεί να έχετε ακούσει ένα παλιό μυστικό που λέει, ότι, αν ρίξετε λίγες σταγόνες από λακ στο πρόσωπό σας το μακιγιάζ θα παραμείνει στη θέση του. Δείτε όμως τι μπορείτε να πάθετε με αυτή τη μέθοδο.

1. Λακ
Η λακ περιέχει λάκες και αλκοόλ που θα στεγνώσει το δέρμα σας. Η λακ περιέχει επίσης εντομοαπωθητικά που θα μπορούσαν να ερεθίσουν το πρόσωπό σας, αφήνοντας το δέρμα σας κόκκινο και ανώμαλο.

2. Βαφή μαλλιών
Αν χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο χρώμα στα μαλλιά σας τακτικά και θέλετε τα φρύδια σας να ταιριάζουν, παραλείψτε το χρώμα του εμπορίου. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε μια χρωστική ουσία με βάση τα λαχανικά ή φιμέ μάσκαρα φρυδιών, είναι λιγότερο σκληρή από ότι οι βαφές, που μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικές για το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας.

3. Serum για τα μαλλιά
Εάν κατά λάθος πάρετε ένα μπουκάλι serum για τα μαλλιά, αντί για το δέρμα, σκεφτείτε δύο φορές πριν το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας. Ο τύπος στον ορό μαλλιών είναι γεμάτος με συστατικά που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τη θεραπεία των λεπτών γραμμών ή άλλον θεμάτων του δέρματος. Πλέον, πολλοί από αυτούς περιέχουν αρωματικές ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του προσώπου σας.

4. Σαμπουάν
Οι επιφανειοδραστικές ουσίες που καθαρίζουν τα μαλλιά σας – στερώντας τους την υπερβολική λιπαρότητα και τις ακαθαρσίες – δεν είναι ίδιες με αυτές που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας. Τα σαμπουάν που κατασκευάζονται για να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής, δεν έχουν σχεδιαστεί για να τα χρησιμοποιούμε στα λεπτά μόρια του δέρματος. Εάν προσπαθήσετε να πλύνετε το πρόσωπό σας με σαμπουάν, θα αφήσετε το πρόσωπό σας ξηρό και λεπιοειδές.

Ομάδα neadiatrofis.gr