Τα μπαχαρικά είναι καλά για κάτι περισσότερο από το μαγείρεμα!

Αρωματίσετε το σπίτι σας

Τι θα μπορούσε να είναι πιο φιλόξενο από τη μυρωδιά του “κάτι καλό μαγειρεύεται σε αυτό το σπίτι” Αντί να χρησιμοποιείτε εμπορικά αποσμητικά χώρου, πετάξτε απλά μια χούφτα ολόκληρα γαρίφαλα ή ένα ραβδί κανέλας σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε να σιγοβράζει στο φούρνο για μισή ώρα.

Αποσμήστε τα γυάλινα βαζάκια για επαναχρησιμοποίηση
Θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε ξανά αυτά τα υπέροχα βάζα για το τουρσί ή τις μαρμελάδες, αλλά το απλό πλύσιμο τους με σαπούνι και νερό δεν διώχνει τη μυρωδιά;. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρά μουστάρδα σε 1 λίτρο νερό, γεμίστε το βάζο και αφήστε το να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Θα μυρίζει φρέσκο ​​από το επόμενο κιόλας πρωί. Η λύση αυτή διώχνει την οσμή από τις ντομάτες, το σκόρδο και άλλα τρόφιμα με έντονη μυρωδιά.

Κρατήστε το σκόρο μακριά από τα μάλλινα
Τα μάλλινα ρούχα μπορεί να διαρκέσουν μια ζωή – αν έχετε κρατήσει τους σκόρους μακριά. Χρησιμοποιείστε φακελάκια με γαρύφαλλο. Αγοράστε μικρά σακουλάκια από μουσελίνα με κορδονάκια από ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής, και γεμίστε το καθένα με μια χούφτα ολόκληρα γαρίφαλα. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε μεταφορά ελαίων ή το χρώμα στα ρούχα, βάλτε το φακελάκι σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Τοποθετήστε το σε μια κρεμάστρα στην ντουλάπα σας ή στο πουλόβερ σας για μάλλινα χωρίς τρύπες.

Ομάδα neadiatrofis.gr