Λίγο πολύ όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει σπιτικές συνταγές για να φτιάξουμε τα δικά μας φυσικά καλλυντικά , τηρούμε όμως τους κανόνες υγιεινής;
Δείτε τι πρέπει να προσέχετε στα σπιτικά καλλυντικά!

1. Προσέξτε μη μεταφέρετε μικρόβια και βακτήρια στα καλλυντικά που φτιάχνετε, τα οποία μπορεί να πολλαπλασιαστούν αν βρεθούν σε διαφορετικές συνθήκες, όπως κλειστά δοχεία, κ.λπ. Γι αυτό χρησιμοποιήστε πεντακάθαρα δοχεία και φυλάξτε τα στο ψυγείο για λίγες ημέρες. Τα δοχεία που θα χρησιμοποιήσετε να είναι γυάλινα, πλαστικά ή ανοξείδωτα. Μη χρησιμοποιείτε, γιατί στα ξύλινα σκεύη που δεν έχουν καθαριστεί επιμελώς μπορεί να υπάρχουν μικρόβια.

2. Χρησιμοποιείτε σπάτουλα για να ανακατέψετε ή να απλώσετε την κρέμα και αποφύγετε να βάζετε τα χέρια σας μέσα γιατί θα μεταφέρετε τα μικρόβια που υπάρχουν σ’ αυτά.

3. Τα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν αυγό ή γάλα, χρησιμοποιήστε τα και μετά πετάξτε ό,τι περισσέψει, για να αποφύγετε κάποια μόλυνση από χαλασμένο προϊόν.

Ομάδα neadiatrofis.gr