Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να φτιάξουν την τέλεια δόση ερωτισμού και σεξαπίλ και την έκλεισαν μέσα σε ένα μπουκάλι.
Το «άρωμα» που έφτιαξαν περιέχει συντοσινόνη, μια συνθετική μορφή οξυτοκίνης, γνωστής και ως ορμόνης του έρωτα και ανεβάζει κατά 15% τις μετοχές των ανδρών στην τράπεζα του σε$.

Η οξυτοκίνη εκκρίνεται στην περίοδο του θηλασμού – είναι αυτή που ουσιαστικά πυροδοτεί την έκκριση του γάλατος. Εκκρίνεται, όμως, κι όταν ερωτευόμαστε. Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία έκανε ένα πείραμα, στο οποίο συμμετείχαν 40 γυναίκες περίπου 20 χρόνων, οι οποίες δήλωσαν τρελά ερωτευμένες. Οι μισές εισέπνευσαν σπρέι συντοσινόνης και οι υπόλοιπες placebo. Στη συνέχεια τις έβαλαν να κοιτάξουν φωτογραφίες ανδρών – και των συντρόφων τους συμπεριλαμβανομένων.

Όπως φάνηκε, όσες εισέπνευσαν την «απομίμηση» της οξυτοκίνης, βαθμολόγησαν τους άνδρες στις φωτογραφίες ως 15% περισσότερο ελκυστικούς και ερωτεύσιμους. Το σπρέι συντοσινόνης μπορεί κάποιος να το αγοράσει online, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρέπει να δίνεται με ιατρική συνταγή, καθώς μπορεί να επηρεάσει τον καρδιακό ρυθμό, να προκαλέσει ναυτία και πονοκεφάλους.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr