Τα περισσότερα καθαριστικά περιέχουν χημικές ουσίες που είναι μερικές φορές σκληρές για το δέρμα ειδικά εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τα χημικά από την καθημερινή μας ζωή, αλλά μπορούμε να τα μειώσουμε χρησιμοποιώντας οργανικά.
Τα περισσότερα προϊόντα φροντίδας δέρματος και σώματος μπορούμε να τα φτιάξουμε στο σπίτι χρησιμοποιώντας φθηνά φυσικά συστατικά όπως το ελαιόλαδο!

Γνωρίζατε ότι το λάδι χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του προσώπου και είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το να πλύνετε το πρόσωπό σας με νερό και σαπούνι; Η μέθοδος καθαρισμού με λάδι χρησιμοποιείται για όλους τους τύπους δέρματος , ακόμη και για το λιπαρό. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα το λάδι μειώνει την παραγωγή λίπους στο πρόσωπο. Βοηθά επίσης να μειωθούν τα σπυράκια και οι κηλίδες . Εάν πάσχετε από ακμή , η μέθοδος αυτή θα λειτουργήσει θαυμάσια στο δέρμα σας .

Αφού τελειώσετε τον καθαρισμό του προσώπου σας με το λάδι δεν θα αισθάνεστε το δέρμα σας καθόλου λιπαρό, αλλά καθαρό και λαμπερό, όπως αν το είχατε καθαρίσει με ένα χημικό καθαριστικό..

Ελαιόλαδο και καστορέλαιο
Το καστορέλαιο αναμιγνύεται αναλογικά με το ελαιόλαδο , λάδι από κουκούτσια σταφυλιού ή λάδι καρύδας , ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας . Το ελαιόλαδο έχει παρόμοιο PH με το ανθρώπινο δέρμα, και είναι πολύ θρεπτικό με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες . Ενυδατώνει , θρέφει και θεραπεύει το δέρμα . Το καστορέλαιο είναι παχύ και διαλύει το λάδι στο δέρμα σας , τραβώντας τις ακαθαρσίες και τα περιβαλλοντικά σκουπίδια που συσσωρεύονται στους πόρους σας κατά τη διάρκεια της ημέρας .

Οι αναλογίες ανάμιξης ανάλογα με τον τύπο του δέρματος :

Ξηρό δέρμα :
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας καστορέλαιο


Κανονική / Μικτή Επιδερμίδα :

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο

Λιπαρό δέρμα :
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 3 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο

Πώς να το εφαρμόσετε:
1. Ξεκινήστε με στεγνό πρόσωπο . Ρίχνουμε ένα τέταρτο από την ποσότητα του μείγματος στην παλάμη μας.


2. Τρίψτε το λίγο στα χέρια σας για να ζεσταθεί . Τώρα εφαρμόζεται απαλά στο πρόσωπό σας και κάντε μασάζ . Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας εστιάζοντας στη μύτη ή στις περιοχές σπυράκια. Ακολουθήστε αυτό το βήμα για περίπου ένα λεπτό .


3. Πάρτε μια πετσέτα και βρέξτε τη με ζεστό νερό από τη βρύση. Καλύψτε με την πετσέτα το πρόσωπό σας . Βεβαιωθείτε ότι ολόκληρο το πρόσωπό σας καλύπτεται . Ο ζεστός ατμός θα ανοίξει τους πόρους . Αφήστε η πετσέτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .

4. Κάντε μασάζ στο δέρμα σας για να έρθουν οι ακαθαρσίες από τους πόρους στην επιφάνεια .
Ξεπλύνετε την πετσέτα με ζεστό νερό και σκουπίστε το λάδι και τις ακαθαρσίες . Ξεπλύνετε ξανά την πετσέτα και επαναλάβετε αυτό το βήμα μέχρι το δέρμα σας να το αισθάνεστε καθαρό .
Τέλος , ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας για να κλείσουν οι πόροι.
Ομάδα neadiatrofis.gr