Το σεμεδάκι της γιαγιάς μπορεί να γίνει ένα καταπληκτικό φωτιστικό!

Έχετε ολόκληρη κληρονομιά με σεμεδάκια και καρεδάκια δαντέλας από την πολυαγαπημένη γιαγιά, αλλά παραμένουν σε αχρηστία χρόνια τώρα;
Αξιοποιήστε τα και κατασκευάστε πανεύκολα αυτό το πανέμορφο φωτιστικό οροφής!

Θα χρειαστείτε:
Ένα μεγάλο μπαλόνι (χοντρό), κόλλα ταπετσαρίας ή κόλλα ξύλου και μερικά σεμεδάκια!

Πως να το φτιάξετε:

Πρώτα θα φουσκώσετε το μπαλόνι. Στη συνέχεια θα ποτίσετε τα σεμεδάκια με την κόλλα με τη βοήθεια ενός πινέλου. Βεβαιωθείτε ότι βάλατε αρκετή κόλλα (ειδικά στις ενώσεις των σεμέν). Τώρα, θα πάρετε τα σεμέν και θα τα τοποθετήσετε στο μπαλόνι ακολουθώντας το σχήμα του. Θα χρειαστεί να επικαλύψετε το ένα σεμέν με το άλλο για να δημιουργηθούν ενώσεις τις οποίες και θα περάσετε ξανά με κόλλα από επάνω για να γίνουν γερές.

 Θα αφήσετε την κατασκευή σας όλο το βράδυ κρεμασμένη από ψηλά για να στεγνώσει καλά η κόλλα.  Την επόμενη ημέρα θα σπάσετε το μπαλόνι που βρίσκεται εσωτερικά με μια βελόνα. Έπειτα, θα περάσετε μέσα ένα καλώδιο με το ντουι και τη λάμπα (η λάμπα να είναι LED ή ενεργειακή που παραμένει κρύα, για να μην έχετε πρόβλημα με την κόλλα, αλλά και με το σεμέν (αν και το μπαλόνι που προτείνουμε είναι μεγάλο και δεν έρχεται σε επαφή η λάμπα με τα σεμέν).

Υ.Γ.: Αν η γιαγιά ή η μαμά είναι πιο μοντέρνες και δεν διαθέτουν σεμέν, τότε πολύ εύκολα μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, και μάλιστα φτηνά (δεν χρειάζεται να είναι χειροποίητα).

Ομάδα neadiatrofis.gr