Για τη δική του εφεύρεση, την καινοτόμα συσκευή Elpenhaler®, για τη θεραπεία του Άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας
(ΧΑΠ), που σήμερα διαθέτει πατέντα ευρεσιτεχνίας σε 100 χώρες, βραβεύτηκε ο Πρόεδρος και ιδρυτής της ELPEN κ. Δημήτρης Πενταφράγκας. Ο κ. Πενταφράγκας τιμήθηκε για τρίτη φορά για την μακρόχρονη ερευνητική του δράση από τον Οργανισμό CRS (Controlled Release Society) στο πλαίσιο του 1ουΔιεθνούς Συνεδρίου “1stInternational Congress of Controlled Release Society”, που έγινε στην Αθήνα.

Στο εν λόγω Συνέδριο παρουσιάστηκαν ερευνητικά και εφαρμοσμένα θέματα για τα κλασσικά και βιοτεχνολογικά φάρμακα, αναφορικά με την ανακάλυψη και τον σχεδιασμό, τη νανοτεχνολογία για τη μορφοποίηση των διάφορων φαρμακοτεχνικών μορφών, καθώς και τη σημασία της φαρμακοκινητικής – φαρμακοδυναμικής, για την ανάπτυξη, την έρευνα και την ορθολογική χρήση των φαρμάκων.

Ο πρόεδρος της ELPEN έχει συνεισφέρει 50 χρόνια στην προώθηση της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας, μέσω της λειτουργίας της ELPEN και του πρότυπου Πειραματικού & Ερευνητικού Κέντρου της. «Η σημερινή βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς καθώς αφορά μια καινοτομία, όπως το Elpenhaler®, η οποία αναπτύχθηκε στην Ελλάδα και φέρει τη σφραγίδα Ελλήνων επιστημόνων. Έτσι έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του οράματος της ELPEN, που είναι να συμβάλουμε στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων μέσω καινοτόμων και αξιόπιστων ελληνικών φαρμάκων, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως.

Το Elpenhaler® έχει καταφέρει ν’ ανοίξει νέους δρόμους τόσο για την ίδια την εταιρεία, όσο και για την ελληνική επιστημονική κοινότητα και τις ελληνικές εξαγωγές» δήλωσε ο κ. Πενταφράγκας κατά την παραλαβή του βραβείου του.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr