Βράβευση Έλληνα επιστήμονα σε Ευρωπαϊκό Συνέδριο

Στο πρόσφατο συνέδριο της ESSM European Society for Sexual Medicine στη Μαδρίτη, η εργασία του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη και της ομάδας του πήρε βραβείο για τη γεωμετρική χειρουργική μέθοδο και θεραπεία της Νόσου του Peyronie.
Η εργασία βραβεύτηκε για την ποιότητα της χειρουργικής τεχνικής και τον μεγάλο αριθμό περιστατικών που μελέτησε.

Η Νόσος του Peyronie είναι μια ιδιόμορφη πάθηση που δεν έχει σαφή αίτια αλλά ούτε και φαρμακευτική λύση μέχρι σήμερα, οι χειρουργικές τεχνικές που υπάρχουν μέχρι σήμερα δεν έχουν πλήρως υιοθετηθεί από όλους τους γιατρούς, με αποτέλεσμα την αμφιθυμία πολλών γιατρών για το ποια μέθοδο θα επιλέξουν.

Η εργασία, λόγω του μεγάλου όγκου περιστατικών, έπεισε πως η τεχνική με μαθηματικό γεωμετρικό μοντέλο επιλογής του μοσχεύματος, μπορεί να είναι η χρυσή σταθερά στην χειρουργική λύση.

Ο Κ. Κωνσταντινίδης θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους γιατρούς στην χειρουργική των γεννητικών οργάνων και χειρουργεί και εκτός Ελλάδος, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Αγγλία, στην Αυστρία , στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σερβία. Έχει χειρουργήσει πάνω από πέντε χιλιάδες περιστατικά που αφορούν σε ειδικές παθήσεις.

Η Νόσος του Peyronie, η προσθετική ουρολογία , η μεγέθυνση του φαλλού, η αλλαγή φύλου είναι κάποιες από τις ειδικές επεμβάσεις που πραγματοποιεί. Στο Ιατρικό Κέντρο διευθύνει την κλινική σεξουαλικής υγείας από το 2000.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr