Ξύδι για δύσκολους λεκέδες

Αν και φημίζεται για τον τέλειο καθαρισμό επιφανειών, το λευκό ξύδι λειτουργεί επίσης άψογα και ως καθαριστικό λεκέδων.
Το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του λευκού ξιδιού, διαπερνά τη σκληρή βρωμιά και την εξαφανίζει. Το λευκό ξύδι αφαιρεί επίσης πολύ καλά και τα άλατα, οπότε κρατά και το πλυντήριο σας σε καλή κατάσταση.


Λευκό ξύδι στο πλύσιμο …

Το λευκό ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλυντήριο για να αφαιρέσει τους δύσκολους λεκέδες, αλλά και σαν σπρέι πριν την πλύση. Πως; Δείτε παρακάτω!


Ψεκάστε πάνω στο ρούχο στις περιοχές που έχετε εντοπίσει τον λεκέ, όπως γιακάδες, μανσέτες και τις μασχάλες. Αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα πριν από την πλύση και θα εξαλειφθούν όλα τα υπολείμματα βρωμιάς ή ο αποχρωματισμός.

Μαλακώστε τα υφάσματα. Προσθέστε λευκό ξύδι σε μια πλύση ως μια φθηνή και άοσμη εναλλακτική λύση για μαλακτικά υφασμάτων.

Μειώστε τα άλατα. Αν ζείτε σε περιοχή με σκληρό νερό, εκτελέστε μια κενή πλύση (χωρίς ρούχα) με ένα μπουκάλι λευκό ξύδι μία φορά το μήνα για να αφαιρέσετε τα άλατα. Αυτό θα αφήσει τους σωλήνες καθαρούς από τα άλατα και θα μεγιστοποίηση την ενεργειακή απόδοση του μηχανήματος. Σε περιοχές μέσης σκληρότητας, εκτελέστε μια πλύση με λευκό ξύδι κάθε δύο μήνες.
Ομάδα neadiatrofis.gr