Εάν χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων μόνο για να φτιάξετε ποπ κορν ή για να ζεστάνετε το χθεσινό φαγητό, ετοιμαστείτε να εντυπωσιαστείτε!Εξοικονομήστε χρόνο στην κουζίνα


Μαλακώστε το βούτυρο

Τοποθετήστε  κομμένο βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα ασφαλές κύπελλο και βάλτε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 δευτερόλεπτα.

Λιώστε σοκολάτα
Τοποθετήστε την τεμαχισμένη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας στο μεταξύ.

Μαλακώστε το παγωτό
Αφαιρέστε το επάνω μέρος από το χάρτινο κύπελλο και θέστε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για 10 δευτερόλεπτα, ελέγξτε στο ενδιάμεσο, μέχρι το παγωτό να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή.


Μαλακώστε την καφέ ζάχαρη 

Τοποθετήστε τη ζάχαρη σε ένα φούρνο μικροκυμάτων και πασπαλίστε με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό (ανεξάρτητα από την ποσότητα της ζάχαρης). Θέστε το φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό, ανακατεύοντας στο μεταξύ, μέχρι να μαλακώσει, 4 έως 5 λεπτά.

Φτιάξτε κρουτόν
Βάλτε ½ φλιτζάνι με κομματάκια από φρέσκο ​​ψωμί σε ένα πιάτο, στο φούρνο μικροκυμάτων. Θέστε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για ένα λεπτό, για δύο έως τρία λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.


Ψήστε κουκουνάρι και κομμένα σε φέτες αμύγδαλα

Βάλτε τα αμύγδαλα σε ένα πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων, σε υψηλή θερμοκρασία, για  4 έως 5 λεπτά.

Ψήστε μπέικον

Βάλτε τις φέτες του μπέικον σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο και στη συνέχεια στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία ώσπου να ψηθούν, 4 έως 5 λεπτά.

Ομάδα neadiatrofis.gr