Ξύδι, απαραίτητο σε όλα τα σπίτια!

Το ξίδι είναι ένα ισχυρό συντηρητικό. Το οξικό οξύ που περιέχει σκοτώνει τα μικρόβια και τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν την αλλοίωση των τροφίμων.

Είναι επίσης ένα καλό αποσμητικό γιατί το οξύ εξουδετερώνει βασικές ενώσεις, όπως εκείνες που βρίσκουμε στο χαλασμένο κρέας.


Χρησιμοποιήστε το λευκό ξύδι για:

1. Αντί για λεμόνι χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι σε μια γευστική συνταγή. Χρησιμοποιήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι αντί για 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.

2. Αφαιρέστε τους λεκέδες από καφέ ή τσάι από το κάτω μέρος του φλιτζανιού.
Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι γύρω από το κύπελλο και μετά πλύνετε ως συνήθως.

3. Αντιμετωπίστε τα λιπαρά μαλλιά.
Το ξίδι είναι ένα καλό αντίδοτο για τα λιπαρά μαλλιά, επειδή βοηθά στην προσαρμογή των επιπέδων του pH. Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν σας ως συνήθως, ξεπλύνετε, τότε ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξίδι.

4. Σκουπίστε τους λεκέδες από αλάτι από τις μπότες.
Βουτήξτε ένα πανί ή ένα παλιό T-shirt σε ξύδι, στη συνέχεια, σκουπίστε το λευκό υπόλειμμα.

5. Κάντε τα μάλλινα πουλόβερ αφράτα.
Ρίξτε ένα-δυο καπάκια ξυδιού κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύση;ς του πλυντηρίου για επιπλαίον απαλότητα.

6. Καθαρίστε ένα τσαγιερό ή μια καφετιέρα.
Βράστε ένα μείγμα από νερό και ξύδι σε ένα τσαγιέρο, στη συνέχεια, σκουπίστε την βρωμιά. Γεμίστε το ρεζερβουάρ μιας καφετιέρας με ένα μείγμα από νερό και ξύδι και βάλτε την καφετιέρα σε λειτουργία. Ακολουθήστε με αρκετούς κύκλους του νερού για να ξεπλύνετε.

8. Καθαρίστε ένα πλυντήριο πιάτων.

Μία φορά το μήνα, με το πλυντήριο άδειο, εφαρμόστε ένα φλιτζάνι ξίδι για να μειωθεί η συσσώρευση σαπουνιού στους εσωτερικούς μηχανισμούς και τα ποτήρια.

Ομάδα neadiatrofis.gr